lördag 30 maj 2009

Mobil avskärmning på sjukhus och vårdcentraler



Elöverkänsligas förening 09-05 26
i Kristinehamn
och Storfors

Till
Sjukhuset- vårdorganisationen i Kristinehamn.


MEDBORGARFÖRSLAG

Angående: Mobil avskärmning för elöverkänsliga på sjukhuset- vårdcentralen i Kristinehamn m fl samt utbildning till personalen i elproblematikfrågan.

Allt fler människor mår dåligt i IT-miljön! Allt fler blir så svårt sjuka att de helt och hållet slås ut ur samhällets gemenskap vid vistelse-användning av elektrisk/ elektronisk utrustning.
De första symtomen på elöverkänslighet brukar visa sig vid dator/bildskärmsarbete och vid mobiltelefonianvändning. Det kan börja med hudbesvär, huvudvärk eller influensaliknande symtom, illamående, yrsel eller ljuskänslighet. Symtomen brukar i början avklinga relativt snabbt –man hinner hämta sig efter kort vila.

Om man inte vidtar åtgärder i tid kan känsligheten öka, besvären bli kraftigare och bestå längre. Det är vanligt med symtom från nervsystemet såsom hjärnstress, försämrat korttidsminne, koncentrationsproblem och onormal trötthet/utmattning.
Högfrekvent strålning från trådlös kommunikation, elektronik och elektriska installationer kan också ge akuta symtom!

Med den snabba utvecklingen av vårt trådlösa IT-samhälle blir det allt svårare att hitta miljöer som en elöverkänslig klarar då all elektrisk utrustning avger elektro-magnetiska fält.
Mobiltelefoni och utrustning för trådlös kommunikation avger högfrekvent strålning och mikrovågor. Lysrör och lågenergilampor gör det också mycket svårt för de drabbade att kunna vistas i offentlig miljö.

I dag finns det många forskningsresultat som visar att elektromagnetiska fält och mikrovågsstrålning allvarligt påverkar vår hälsa. Allt fler människor insjuknar och kan därmed konkret vittna om elöverkänslighetens yttringar och dess problematik.
Det är därför viktigt att ta varningstecknen på allvar!

- Det behövs akuta hjälpinsatser för de som har drabbats av elöverkänslighet.
Kunskapen måste öka inom området.
Det förebyggande arbetet måste snarast komma igång då forskning visar att allt fler riskerar att drabbas. Många är i nuläget helt utslagna av elproblematiken.

Det är alltid angeläget att snarast söka lösa, lindra och förebygga de hälsoproblem som uppstår hos befolkningen, detta inte minst av samhällsekonomiska skäl.
I dag finns dessbättre mindre kostsamma åtgärder att vidta som förebygger och förbättrar vår närmiljö och den offentliga miljön.

Enligt ovan anförda föreslås härmed nedanstående åtgärder:

Att Kristinehamns vårdorganisation ges i uppdrag att införskaffa mobil
avskärmning till sjukhuset/vårdcentralen, till gagn för patienter och personal.
Att vårdpersonalen ges utbildning inom elproblematiksområdet i…

- Hur kan el-överkänslighetsproblematiken yttra sig?
- Hur kan man förebygga och minska el-belastningen på patienter och personal?
- Vilka konkreta skyddsåtgärder finns att tillämpa i dag?


Kristinehamn 09 05 26
Elöverkänsligas förening
I Kristinehamn och Storfors

onsdag 27 maj 2009

Citat

DET KRÄVS ETT HELT NYTT SÄTT ATT TÄNKA
FÖR ATT LÖSA DE PROBLEM VI SKAPAT
MED DET GAMLA SÄTTET ATT TÄNKA

Albert Einstein