söndag 8 augusti 2010

Helt klart krävs ett helt nytt sätt att tänka!


Insändare:

Sedan ett antal år tillbaka pågår en systematisk degradering och tu-delning av Sveriges befolkning. Det görs skillnad på folk och folk och det görs efter ekonomiska premisser.
Den grupp som inte anses hålla måttet är de lönearbetslösa, de sjuka, människor med funktionsnedsättningar och flyktingar, alla har de drabbats av regeringens omänskliga politiska strategi.

Vad som är otäckt och helt oaceptabelt är att inom den här gruppen finns personer som redan farit mycket illa på grund av samhällets svek. Nu ska de bidra ekonomiskt till dem som har svikit dem ” en gång till ” och blir därmed bestulna både på sin ekonomi, sina mänskliga rättigheter men också på sin självkänsla.

Många av de som åsyftas lever fortfarande i ovisshet, rädsla och i ständig stress,
gömmer sig eller är redan bortglömda. Många har degraderats eller sollats bort på ett kränkande sätt och fick aldrig den upprättelse som ett intelligent och insiktsfullt, modernt och humanistiskt samhälle skulle kunnat ge dem.

Att en Svensk regering kan tillåta att en politisk 1930-talsstrategi tillämpas på 2000-talet
är helt ofattbart för många av oss som har föräldrar och vänner som upplevt, minns och berättat hur det var under dessa år.

Helt klart krävs ett helt nytt sätt att tänka, särskilt inom polititiken. Det går inte längre att lösa dagens problem med gamla unkna, rigida och inhumana politiska strategier.

Ett förslag till ett helt nytt sätt att tänka i politiken är att en värdegrund byggd på kärlek
och medmänsklighet skapas och tillämpas.

Agnes Utter
Miljöpartist-Humanist
Landstingslistan
Kommunlistan Kristinehamn
Riksdagslistan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar