söndag 8 augusti 2010

Människor kränks helt i onödan och det är helt oaceptabelt att detta får fortgå!


Hur kan det komma sig att ...

Om ett statsråd inte betalar sin egen TV-avgift så får den personen avgå under
hysteriska massmediala förhållanden.

Om ett statsråd äter och dricker på krogen och visar varma känslor för ”fel” sällskap, då får även den personen avgå under hetsjakt i media.

Men...
Om ett statsråd lägger fram en politik, en sociapolitisk strategi och den strategin tillämpas på ett så abrubt och skoningslöst sätt att det mycket hårt drabbar många sjuka och funktionsnedsatta invånare osv, då sitter statsrådet kvar. Då blir det tyst, mycket tyst från samhället och det massmediala! Då hörs endast några få rop på hjälp, från drabbade,annars är det overkligt tyst, tå-gång, tipp-tapp tippetipp-tapp. Varför?

Vad är det som är så farligt med socialpolitik? Är det månne skuld och skam?
Är det kanske så att det blir för nära, det är enklare att blunda och vända ryggen till.

Varför tillåts annars ett system som gör att människor i vårt eget land som genom tex utförsäkringens följdverkningar farit så illa att de inte orkar leva längre att fortgå?

Det är ju så tydligt och helt uppenbart att tillämpningen av den polititiska strategin sker okunnigt, ogenomtänkta och aningslöst mot det som är det mänskliga hos människan.

Människor kränks helt i onödan och det är helt oaceptabelt att detta får fortgå!

-Varför avkrävs inte politiker att de måste bedriva en modern intelligent politik, vilket innebär en prosessinriktad humanpolitik som utgår från hela människan?

-Varför diskuteras inte ovanstående frågeställningar på ett mera djupgående plan och i vidare perspektiv i media?

-Varför är beteendevetarna med flera innom denna kunskapssfär så tysta?

Synsättet på människan och det mänskliga måste lyftas i den politiska debatten för hur skall vi annars kunna ta hand om varandra djur och natur på ett tillfredställande sätt utan att vi och kommande generationer skall behöva skämmas över historien.

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka, främst av politiker. Dagens problem går inte längre att lösa med det gamla sättet att tänka.

Agnes Utter
Miljöpartist-Humanist
landstingslistan,
kommunlistan Kristinehamn
rikdagslistan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar